Klassisk Varmrätter
Dessa rätter prissätts på offert då priset påverkas mycket av antalet gäster, det påverkas också om det ska ingå i en större meny då portionsstorlekarna är lite mindre vid en tex trerätters än vid endast varmrätt på menyn.

OXFILÉ
1. Helstekt oxfilé med rödvinssky
– Potatisgratäng
– Smörstekta haricots verts
– Rödvinssky med rosmarin och schalottenlök
2. Pepparstek på oxfilé
– Röstipotatis eller potatiskaka
– Glaserade rotfrukter
– Cognac- & grönpepparsås
3. Oxfilé tournedos Rossini
– Smörstekt brödkrustad
– Tryffelmos
– Madeirasås
LAMMYTTERFILÉ
1. Örtbakad lammytterfilé
– Pommes Anna
– Sockerärtor och ugnsrostad morot
– Rödvinssås med timjan
2. Grillad lammytterfilé med vitlök
– Potatisgratäng eller selleripuré
– Smörslungad spenat
– Feta- & rosmarinsky
3. Lammytterfilé med ratatouille
– Ugnsbakad potatis
– Provencalsk ratatouille
– Rödvinssky eller lammsås med vitlök & örter

Ryggbiff
1. Grillad ryggbiff med rödvinssås
– Potatisgratäng
– Haricots verts med smör & havssalt
– Klassisk rödvinssky med schalottenlök och timjan
2. Stekt ryggbiff med bearnaisesås
– Pommes fondant eller pommes Anna
– Grillad sparris & tomat
– Klassisk bearnaisesås med dragon och vitvinsvinäger
3. Ryggbiff “Café de Paris”
– Råstekt potatis eller potatisterrin
– Vaxbönor & confiterad lök
– Café de Paris-smör (ört-, vitlök- & kryddsmör)


TORSK
1. Smörstekt torskrygg
– Mandelpotatispuré
– Brynt smör, pepparrot & ärtor
– Friterad kapris
2. Bakad torsk med vitvinssås
– Potatisstomp med rotselleri
– Spenat eller savoykål
– Skaldjurssås med räkor & dill
3. Torsk med gräddig senapssås
– Dillkokt potatis
– Rostade morötter
– Klassisk grovkornig senapssås
FLÄSKFILÉ
1. Helstekt fläskfilé med svampsås
– Potatisgratäng
– Rostade rotfrukter
– Gräddig kantarellsås eller portvinssås
2. Dubbelmarinerad fläskfilé
– Färskpotatissallad med örter
– Rostad paprika & salladslök
– Kall örtsås eller dijoncrème
3. Grillad fläskfilé med balsamicosky
– Timjanrostad potatis
– Sockerärtor & fänkål
– Balsamicosky med honung och vitlök
LAX
1. Ugnsbakad lax med vitvinssås
– Dillstekt färskpotatis
– Sockerärtor & sparris
– Krämig vitvinssås med gräslök
2. Halstrad laxfilé med hollandaise
– Potatisterrin
– Fänkål & morot
– Klassisk hollandaise med citron
3. Gravad lax med varm dillstuvad potatis (modern tappning)
– Serveras varm
– Brynt smör & dillolja

Entrecôte
1. Entrecôte med rödvinssås och potatiskaka
– Smörstekt potatiskaka
– Ugnsbakad morot och purjolök
– Rödvinssky med lite dijon & kalvfond
2. Entrecôte med pepparsås
– Röstipotatis eller potatisstomp
– Brynt smörstekta rotfrukter
– Grönpepparsås med cognac och grädde
3. Entrecôte med örtsmör och vitlök
– Timjanrostad delikatesspotatis
– Sparris och tomat
– Örtsmör på persilja, vitlök, citron & smör (klassisk bistro-stil)

VEGETARISK
. Bakad rotselleri med tryffel och parmesan
– Potatispuré med smör & grädde
– Sockerärtor och brynt smör
– Tryffelsky eller rödvinssås med rotsellerifond
2. Grillad portabellosvamp fylld med örter & chèvre
– Pommes Anna eller rostad delikatesspotatis
– Smörstekta primörer
– Honung- och timjansås eller balsamicoreduktion
3. Vegetarisk Wellington (fylld med svampduxelle & rotfrukter)
– Rostad potatis
– Ugnsbakad morot & savoykål
– Rödvinssås eller portvinssky
KYCKLINGBRÖST / MAJSKYCKLING
1. Majskyckling med dragon- & vitvinssås
– Pommes fondant
– Grillad sparris & morot
– Krämig dragonvinägersås
2. Fylld kycklingbröst (t.ex. med parmesan & spenat)
– Potatispuré med rotselleri
– Vaxbönor
– Gräddig kantarellsås
3. Grillad majskycklingfilé
– Rostad potatis med örter
– Haricots verts
– Citronsås eller dijonsenapssås