Bara fantasin sätter gränser
Här kan du se ett axplock av tidigare levererade snittar/snacks. dessa kan vi göra i glas, på pinne ieller på ett bröd.
Ett par snittar och något gott i glasset kan vara en utmärkt start på festen/tillställningen eller eventet.
Snittar
Snittar på crostini (rostat surdegsbröd eller baguette)
1. Getost, rödbeta & honung – toppa med rostade valnötter
2. Bresaola & ruccola – med lite citronolja och hyvlad parmesan
3. Rökt lax & pepparrotsfärskost – ev. med dill på toppen
4. Kantarellstuvning – kall, smörig svampbas med örter
5. Grillad paprika & feta – smulad feta och rosmarin
6. Kycklinglevermousse & picklad rödlök – rustik, men elegant
7. Kallrökt älgkött & lingonkräm – norrländsk touch
Snittar på tunnbröd (rullade & skurna)
8. Renstek, pepparrotsost & färskost
9. Gravad lax, hovmästarsås & babyspenat
10. Vegetarisk med hummus, grillade grönsaker & rucola
11. Skagenröra med handskalade räkor
12. Salami & örtfärskost med soltorkad tomat
13. Kall kycklingcurry med mango chutney och romansallad
14. Rökt tofu, picklad gurka & wasabikräm
Snittar på tortilla (wraps, skurna)
15. Rostbiff & remoulad med syrad lök
16. Texmex-inspirerad: pulled pork, bönröra & jalapeñomajonnäs
17. Falafel, tahiniyoghurt & picklad rödkål
18. Tonfiskröra & krispig romansallad
19. Pastrami & pickles med senapsmajonnäs
20. Caprese-wrap: pesto, mozzarella & soltorkad tomat
Snittar på danskt rågbröd
21. Ägg & ansjovis med dillmajonnäs
22. Leverpastej & rödbetssallad (klassisk dansk)
23. Räkor, majonnäs & citronzest
24. Potatisskiva, senap & krasse
25. Matjessill, gräddfil, rödlök & brynt smörströssel
26. Rökt makrill, pepparrotscrème & krispig gurka
Små surdegs- eller levainbrödssnittar
27. Brie, fikonmarmelad & rosmarin
28. Parmaskinka & kronärtskockskräm
29. Färskost, örter & rostade solrosfrön
30. Bakad aubergine, misokräm & sesamfrön
Snittarna ligger på 35-48:-/ st lite styrs på sort och på hur många av varje sort ju fler av samma sort desto billigare styckpris då arbetskostnaden med att förbereda alla toppingar och fyllningar är en stor del av kostnaden.
Övriga Snacks
Små munsbitar
Små munsbitar
1. Minivästerbottenpaj med löjrom, crème fraîche & gräslök
(klassiker – säljer alltid!)
2. Toast Skagen på liten brioche eller crostini
(räkor, majonnäs, dill, citron – fräsch & lyxig)
3. Mini-Caprese på spett
(cocktailtomat, mozzarella, basilika, ringlad balsamico)
4. Liten tartlette med chevre & rödbeta
(kan även toppas med valnöt & honung)
5. Rostbiffsrulle med remoulad & syrad lök
(serveras kall, rullad i tunnbröd eller krispigt kex)
Spett & plock
6. Kycklingspett med asiatisk glaze (t.ex. soja, ingefära, lime)
7. Mini-brochette med chorizo, paprika & grillad zucchini
8. Laxspett med sesam & lime-aioli
(kan serveras kall eller ljummen)
9. Melon & serranoskinka på tandpetare
(söt-salt balans, enkel och populär)
10. Mozzarellaboll, oliv & soltorkad tomat på pinne
(medelhavsklassiker)
Små varma tilltugg
11. Mini-råraka med sikrom & smetana
(krispig och lyxig, men enkel att förbereda)
12. Friterad risottoboll (arancini) med parmesan & tryffelmajonnäs
13. Minivårrulle med grönsaker & sweet chili
(serveras varm eller ljummen)
14. Smördegssnurra med spenat & feta
(vegetariskt, krispigt & salt)
15. Miniburgare (slider) med pulled pork & coleslaw i briochebröd
(lite matigare om du vill att det ”sätter sig”)
Förrätter
Fisk & skaldjur (Svenska klassiker)
Toast Skagen
– Handskalade räkor, majonnäs, dill, citron på smörstekt bröd
Gravad lax med hovmästarsås
– Serveras med dillpotatis eller på kavring
Matjessilltårta
– Lagrad sill på kavringsbotten med crème fraîche & gräslök
Silltrio i snapsglas
– T.ex. senapssill, löksill & vitlökssill
Gubbröra på kavring
– Ansjovis, ägg, lök & dill – klassiskt och robust
Västerbottenspaj med löjrom
– En festfavorit, gärna med gräddfil & rödlök på toppen
Rökt laxtartar med citronkräm
– Finhackad rökt lax i fräsch, modern tappning
Kalix löjrom med klassiska tillbehör
– Finhackad rödlök, smetana, citron & rostat bröd
Köttbaserade förrätter
Råbiff med klassiska tillbehör
– Litet format, med kapris, rödbeta, senap & äggula
Rökt renstek med pepparrotskräm
– Serveras på tunnbrödschips eller litet salladsblad
Bresaola med Västerbottensost & tryffelolja
– Svensk-italiensk crossover med mycket smak
Vegetariska alternativ
Sparris med hollandaise
– Enkelt men lyxigt, passar både kallt och ljummet
Minipaj med svamp & Västerbottensost
– Rejäl och omtyckt, gärna toppad med örter
Rödbetscarpaccio med getost & rostade frön
– Färgglad, fräsch & väldigt uppskattad
Kall potatissallad med örter & senapsdressing
– Serveras gärna med krispigt knäckebröd
Snittarna ligger på 35-48:-/ st lite styrs på sort och på hur många av varje sort ju fler av samma sort desto billigare styckpris då arbetskostnaden med att förbereda alla toppingar och fyllningar är en stor del av kostnaden.