Snittar/Tilltugg

Catering Proffsen i Roslagen

Ett par snittar och något gott i glasset kan vara en utmärkt start på festen/tillställningen eller eventet. 

Snittar 

Snittar på crostini (rostat surdegsbröd eller baguette)
1. Getost, rödbeta & honung – toppa med rostade valnötter
2. Bresaola & ruccola – med lite citronolja och hyvlad parmesan
3. Rökt lax & pepparrotsfärskost – ev. med dill på toppen
4. Kantarellstuvning – kall, smörig svampbas med örter
5. Grillad paprika & feta – smulad feta och rosmarin
6. Kycklinglevermousse & picklad rödlök – rustik, men elegant
7. Kallrökt älgkött & lingonkräm – norrländsk touch


Snittar på tunnbröd (rullade & skurna)

8. Renstek, pepparrotsost & färskost
9. Gravad lax, hovmästarsås & babyspenat
10. Vegetarisk med hummus, grillade grönsaker & rucola
11. Skagenröra med handskalade räkor
12. Salami & örtfärskost med soltorkad tomat
13. Kall kycklingcurry med mango chutney och romansallad
14. Rökt tofu, picklad gurka & wasabikräm
Snittar på tortilla (wraps, skurna)
15. Rostbiff & remoulad med syrad lök
16. Texmex-inspirerad: pulled pork, bönröra & jalapeñomajonnäs
17. Falafel, tahiniyoghurt & picklad rödkål
18. Tonfiskröra & krispig romansallad
19. Pastrami & pickles med senapsmajonnäs
20. Caprese-wrap: pesto, mozzarella & soltorkad tomat


Snittar på danskt rågbröd

21. Ägg & ansjovis med dillmajonnäs
22. Leverpastej & rödbetssallad (klassisk dansk)
23. Räkor, majonnäs & citronzest
24. Potatisskiva, senap & krasse
25. Matjessill, gräddfil, rödlök & brynt smörströssel
26. Rökt makrill, pepparrotscrème & krispig gurka


Små surdegs- eller levainbrödssnittar

27. Brie, fikonmarmelad & rosmarin
28. Parmaskinka & kronärtskockskräm
29. Färskost, örter & rostade solrosfrön
30. Bakad aubergine, misokräm & sesamfrön

Snittarna ligger på 35-48:-/ st lite styrs på sort och på hur många av varje sort ju fler av samma sort desto billigare styckpris då arbetskostnaden med att förbereda alla toppingar och fyllningar är en stor del av kostnaden. 

Övriga Snacks  

Små munsbitar
Små munsbitar
1. Minivästerbottenpaj med löjrom, crème fraîche & gräslök
(klassiker – säljer alltid!)
2. Toast Skagen på liten brioche eller crostini
(räkor, majonnäs, dill, citron – fräsch & lyxig)
3. Mini-Caprese på spett
(cocktailtomat, mozzarella, basilika, ringlad balsamico)
4. Liten tartlette med chevre & rödbeta
(kan även toppas med valnöt & honung)
5. Rostbiffsrulle med remoulad & syrad lök
(serveras kall, rullad i tunnbröd eller krispigt kex)
Spett & plock
6. Kycklingspett med asiatisk glaze (t.ex. soja, ingefära, lime)
7. Mini-brochette med chorizo, paprika & grillad zucchini
8. Laxspett med sesam & lime-aioli
(kan serveras kall eller ljummen)
9. Melon & serranoskinka på tandpetare
(söt-salt balans, enkel och populär)
10. Mozzarellaboll, oliv & soltorkad tomat på pinne
(medelhavsklassiker)
Små varma tilltugg
11. Mini-råraka med sikrom & smetana
(krispig och lyxig, men enkel att förbereda)
12. Friterad risottoboll (arancini) med parmesan & tryffelmajonnäs
13. Minivårrulle med grönsaker & sweet chili
(serveras varm eller ljummen)
14. Smördegssnurra med spenat & feta
(vegetariskt, krispigt & salt)
15. Miniburgare (slider) med pulled pork & coleslaw i briochebröd
(lite matigare om du vill att det ”sätter sig”)

Förrätter

Fisk & skaldjur (Svenska klassiker)
Toast Skagen
– Handskalade räkor, majonnäs, dill, citron på smörstekt bröd


Gravad lax med hovmästarsås
– Serveras med dillpotatis eller på kavring


Matjessilltårta
– Lagrad sill på kavringsbotten med crème fraîche & gräslök


Silltrio i snapsglas
– T.ex. senapssill, löksill & vitlökssill


Gubbröra på kavring
– Ansjovis, ägg, lök & dill – klassiskt och robust


Västerbottenspaj med löjrom
– En festfavorit, gärna med gräddfil & rödlök på toppen


Rökt laxtartar med citronkräm
– Finhackad rökt lax i fräsch, modern tappning


Kalix löjrom med klassiska tillbehör
– Finhackad rödlök, smetana, citron & rostat bröd


Köttbaserade förrätter

Råbiff med klassiska tillbehör
– Litet format, med kapris, rödbeta, senap & äggula


Rökt renstek med pepparrotskräm
– Serveras på tunnbrödschips eller litet salladsblad

Bresaola med Västerbottensost & tryffelolja
– Svensk-italiensk crossover med mycket smak


Vegetariska alternativ
Sparris med hollandaise
– Enkelt men lyxigt, passar både kallt och ljummet


Minipaj med svamp & Västerbottensost
– Rejäl och omtyckt, gärna toppad med örter


Rödbetscarpaccio med getost & rostade frön
– Färgglad, fräsch & väldigt uppskattad


Kall potatissallad med örter & senapsdressing
– Serveras gärna med krispigt knäckebröd

Snittarna ligger på 35-48:-/ st lite styrs på sort och på hur många av varje sort ju fler av samma sort desto billigare styckpris då arbetskostnaden med att förbereda alla toppingar och fyllningar är en stor del av kostnaden.