Varma rätter

Catering Proffsen i Roslagen

Här ser du några av svsnka matvärldens favortier allt lagat från grunden med bra råvaor och mycket yrkesskicklighet! 

Varma Svenska klassiker 

Köttbullar med gräddsås, potatis och rårörda lingon, pressgurka.

Stekt strömming med potatismos och skirat smör
– Äkta skärgårdskänsla på tallriken.


Wallenbergare med potatispuré, ärtor och skirat smör
– Len kalvfärsbiff med klassisk garnityr.


Kåldolmar med gräddsås och kokt potatis
– Svensk tradition med smaker från förr.


Pannbiff med lök, gräddsås och potatis
– Riktigt husmanskosthjärta!


Ugnsstekt falukorv med potatismos och senapssås
– Barnsligt gott, även för vuxna.



Isterband med dillstuvad potatis
– Syrlig korv med krämigt sällskap.


Sjömansbiff med lök, potatis och  ölsky
– Matigt och smakrikt för köttälskaren.


Laxpudding med skirat smör och citron
– Mild och god rätt med rökt eller färsk lax.

Fiskgratäng med dill, räkor och potatismos

Övrig varm mat.

Lasagne al Forno – Nonas klassiska lasagne
Vår rustika lasagne tillagad enligt italiensk tradition, med långkokt köttfärssås och krämig béchamel.
Serveras med: vitkålssallad med grillad paprika & italienskt lantbröd.


Pytt i panna Bellman – gräddstuvad klassiker
En modern tolkning av husmansfavoriten: krämig pytt med grädde, serverad med tärnade rödbetor och stekt ägg.
Tillbehör: fräsch sallad & nybakat surdegsbröd.


Pastagratäng med kallrökt lax
En smakrik gratäng med kallrökt lax, spenat, hårdkokt ägg och vitvinssås.
Serveras med: grönsallad med grön sparris.

Värmade,mustiga och mättande 

Rödvinsgryta med högrev och rotfrukter
Långkokt högrev i rödvin, smaksatt med vitlök, rosmarin och timjan. Serveras gärna med potatispuré eller rustikt bröd.


Mustig köttgryta med chili & mörk choklad (inspirerad av Chili con Carne)
Nötbog eller högrev kokas med tomat, bönor, chili och en nypa mörk choklad – för djup och värme. Serveras med ris eller tortillabröd.


Klassisk Kalops
En svensk husmansfavorit med högrev, lagerblad och kryddpeppar. Serveras med kokt potatis och inlagda rödbetor.


Krämig svamp- och peppargryta på fläskkarré
Möra bitar av fläskkarré i en gräddig sås med champinjoner, dijonsenap och svartpeppar. Passar utmärkt med potatisstomp eller ris.


Boeuf Bourguignon
Fransk klassiker på högrev, sidfläsk, rödvin, lök och svamp – långsamt tillagad till perfektion. Serveras med potatis, ris eller lantbröd.