Klassisk Varmrätter
Dessa rätter prissätts på offert då priset påverkas mycket av antalet gäster, det påverkas också om det ska ingå i en större meny då portionsstorlekarna är lite mindre vid en tex trerätters än vid endast varmrätt på menyn.
Vi andvänder oss av svenska köttråvaror (Nötkött)som förstahandsval, om inte det finns svenska som håller tillräkligt hög kvalité så väljer vi kvalité som första handsval för att ni ska få en sådan bra matupplevelse som möjligt, fågel är ALLTID svensk, Fläskkött är ALLTID Svensk. Fisk och skaldjur är MCS märkta (Marine Stewardship Council (MSC):s)

OXFILÉ
1. Helstekt oxfilé med rödvinssky
– Potatisgratäng
– Smörstekta haricots verts
– Rödvinssky med rosmarin och schalottenlök
från 455:-/ person
2. Pepparstek på oxfilé
– Röstipotatis eller potatiskaka
– Glaserade rotfrukter
– Cognac- & grönpepparsås
från 455:-/ person
3. Oxfilé tournedos Rossini
– Smörstekt brödkrustad
– Tryffelmos
– Madeirasås
från 455:-/ person
LAMMYTTERFILÉ
1. Örtbakad lammytterfilé
– Pommes Anna
– Sockerärtor och ugnsrostad morot
– Rödvinssås med timjan
från 425:-/ person
2. Grillad lammytterfilé med vitlök
– Potatisgratäng eller selleripuré
– Smörslungad spenat
– Feta- & rosmarinsky
från 425:-/ person
3. Lammytterfilé med ratatouille
– Ugnsbakad potatis
– Provencalsk ratatouille
– Rödvinssky eller lammsås med vitlök & örter
från 455:-/ person

Ryggbiff
1. Grillad ryggbiff med rödvinssås
– Potatisgratäng
– Haricots verts med smör & havssalt
– Klassisk rödvinssky med schalottenlök och timjan
från 360:-/ person
2. Stekt ryggbiff med bearnaisesås
– Pommes fondant eller pommes Anna
– Grillad sparris & tomat
– Klassisk bearnaisesås med dragon och vitvinsvinäger
från 360:-/ person
3. Ryggbiff “Café de Paris”
– Råstekt potatis eller potatisterrin
– Vaxbönor & confiterad lök
– Café de Paris-smör (ört-, vitlök- & kryddsmör)
från 360:-/ person


TORSK
1. Smörstekt torskrygg
– Mandelpotatispuré
– Brynt smör, pepparrot & ärtor
– Friterad kapris
från 290:-/ person
2. Bakad torsk med vitvinssås
– Potatisstomp med rotselleri
– Spenat eller savoykål
– Skaldjurssås med räkor & dill
från 290:-/ person
3. Torsk med gräddig senapssås
– Dillkokt potatis
– Rostade morötter
– Klassisk grovkornig senapssås
från 290:-/ person
FLÄSKFILÉ
1. Helstekt fläskfilé med svampsås
– Potatisgratäng
– Rostade rotfrukter
– Gräddig kantarellsås eller portvinssås
från 220:-/ person
2. Dubbelmarinerad fläskfilé
– Färskpotatissallad med örter
– Rostad paprika & salladslök
– Kall örtsås eller dijoncrème
från 220:-/ person
3. Grillad fläskfilé med balsamicosky
– Timjanrostad potatis
– Sockerärtor & fänkål
– Balsamicosky med honung och vitlök
från 220:-/ person
LAX
1. Ugnsbakad lax med vitvinssås
– Dillstekt färskpotatis
– Sockerärtor & sparris
– Krämig vitvinssås med gräslök
från 270:-/ person
2. Halstrad laxfilé med hollandaise
– Potatisterrin
– Fänkål & morot
– Klassisk hollandaise med citron
från 270:-/ person
3. Gravad lax med varm dillstuvad potatis (modern tappning)
– Serveras varm
– Brynt smör & dillolja
från 270:-/ person

Entrecôte
1. Entrecôte med rödvinssås och potatiskaka
– Smörstekt potatiskaka
– Ugnsbakad morot och purjolök
– Rödvinssky med lite dijon & kalvfond
från 350:-/ person
2. Entrecôte med pepparsås
– Röstipotatis eller potatisstomp
– Brynt smörstekta rotfrukter
– Grönpepparsås med cognac och grädde
från 350:-/ person
3. Entrecôte med örtsmör och vitlök
– Timjanrostad delikatesspotatis
– Sparris och tomat
– Örtsmör på persilja, vitlök, citron & smör (klassisk bistro-stil)
från 350:-/ person

VEGETARISK
. Bakad rotselleri med tryffel och parmesan
– Potatispuré med smör & grädde
– Sockerärtor och brynt smör
– Tryffelsky eller rödvinssås med rotsellerifond
från 250:-/ person
2. Grillad portabellosvamp fylld med örter & chèvre
– Pommes Anna eller rostad delikatesspotatis
– Smörstekta primörer
– Honung- och timjansås eller balsamicoreduktion
från 250:-/ person
3. Vegetarisk Wellington (fylld med svampduxelle & rotfrukter)
– Rostad potatis
– Ugnsbakad morot & savoykål
– Rödvinssås eller portvinssky
från 250:-/ person
KYCKLINGBRÖST / MAJSKYCKLING
1. Majskyckling med dragon– & vitvinssås
– Pommes fondant
– Grillad sparris & morot
– Krämig dragonvinägersås
från 220:-/ person
2. Fylld kycklingbröst (t.ex. med parmesan & spenat)
– Potatispuré med rotselleri
– Vaxbönor
– Gräddig kantarellsås
från 220:-/ person
3. Grillad majskycklingfilé
– Rostad potatis med örter
– Haricots verts
– Citronsås eller dijonsenapssås
från 220:-/ person