Varmrätter Fest

Mat med omtanke – från Roslagen till ditt bord. Skräddarsydd catering för fester, konferenser och bröllop i Norrtälje med omnejd.

Klassisk Varmrätter 

Dessa rätter prissätts på offert då priset påverkas mycket av antalet gäster, det påverkas också om det ska ingå i en större meny då portionsstorlekarna är lite mindre vid en tex trerätters än vid endast varmrätt på menyn. 

Vi andvänder oss av svenska köttråvaror (Nötkött)som förstahandsval, om inte det  finns svenska som håller tillräkligt hög kvalité så väljer vi kvalité som första handsval för att ni ska få en sådan bra matupplevelse som möjligt, fågel är ALLTID svensk, Fläskkött är ALLTID Svensk. Fisk och skaldjur är MCS märkta (Marine Stewardship Council (MSC):s)

OXFILÉ
1. Helstekt oxfilé med rödvinssky
– Potatisgratäng
– Smörstekta haricots verts
– Rödvinssky med rosmarin och schalottenlök

från 455:-/ person 

2. Pepparstek på oxfilé
– Röstipotatis eller potatiskaka
– Glaserade rotfrukter
– Cognac- & grönpepparsås

från 455:-/ person



3. Oxfilé tournedos Rossini
– Smörstekt brödkrustad
– Tryffelmos
– Madeirasås

från 455:-/ person


LAMMYTTERFILÉ
1. Örtbakad lammytterfilé
– Pommes Anna
– Sockerärtor och ugnsrostad morot
– Rödvinssås med timjan

från 425:-/ person

2. Grillad lammytterfilé med vitlök
– Potatisgratäng eller selleripuré
– Smörslungad spenat
– Feta- & rosmarinsky

från 425:-/ person

3. Lammytterfilé med ratatouille
– Ugnsbakad potatis
– Provencalsk ratatouille
– Rödvinssky eller lammsås med vitlök & örter
från 455:-/ person

Ryggbiff

1. Grillad ryggbiff med rödvinssås
– Potatisgratäng
– Haricots verts med smör & havssalt
– Klassisk rödvinssky med schalottenlök och timjan

från 360:-/ person


2. Stekt ryggbiff med bearnaisesås
– Pommes fondant eller pommes Anna
– Grillad sparris & tomat
– Klassisk bearnaisesås med dragon och vitvinsvinäger

från 360:-/ person


3. Ryggbiff “Café de Paris”
– Råstekt potatis eller potatisterrin
– Vaxbönor & confiterad lök
– Café de Paris-smör (ört-, vitlök- & kryddsmör)


från 360:-/ person

TORSK
1. Smörstekt torskrygg
– Mandelpotatispuré
– Brynt smör, pepparrot & ärtor
– Friterad kapris

från 290:-/ person


2. Bakad torsk med vitvinssås
– Potatisstomp med rotselleri
– Spenat eller savoykål
– Skaldjurssås med räkor & dill

från 290:-/ person


3. Torsk med gräddig senapssås
– Dillkokt potatis
– Rostade morötter
– Klassisk grovkornig senapssås

från 290:-/ person


FLÄSKFILÉ
1. Helstekt fläskfilé med svampsås
– Potatisgratäng
– Rostade rotfrukter
– Gräddig kantarellsås eller portvinssås

från 220:-/ person


2. Dubbelmarinerad fläskfilé
– Färskpotatissallad med örter
– Rostad paprika & salladslök
– Kall örtsås eller dijoncrème

från 220:-/ person


3. Grillad fläskfilé med balsamicosky
– Timjanrostad potatis
– Sockerärtor & fänkål
– Balsamicosky med honung och vitlök


från 220:-/ person

LAX
1. Ugnsbakad lax med vitvinssås
– Dillstekt färskpotatis
– Sockerärtor & sparris
– Krämig vitvinssås med gräslök


från 270:-/ person

2. Halstrad laxfilé med hollandaise
– Potatisterrin
– Fänkål & morot
– Klassisk hollandaise med citron

från 270:-/ person
3. Gravad lax med varm dillstuvad potatis (modern tappning)
– Serveras varm
– Brynt smör & dillolja


från 270:-/ person

Entrecôte

1. Entrecôte med rödvinssås och potatiskaka
– Smörstekt potatiskaka
– Ugnsbakad morot och purjolök
– Rödvinssky med lite dijon & kalvfond

från 350:-/ person

2. Entrecôte med pepparsås
– Röstipotatis eller potatisstomp
– Brynt smörstekta rotfrukter
– Grönpepparsås med cognac och grädde

från 350:-/ person


3. Entrecôte med örtsmör och vitlök
– Timjanrostad delikatesspotatis
– Sparris och tomat
– Örtsmör på persilja, vitlök, citron & smör (klassisk bistro-stil)


från 350:-/ person

VEGETARISK

. Bakad rotselleri med tryffel och parmesan
– Potatispuré med smör & grädde
– Sockerärtor och brynt smör
– Tryffelsky eller rödvinssås med rotsellerifond

från 250:-/ person


2. Grillad portabellosvamp fylld med örter & chèvre
– Pommes Anna eller rostad delikatesspotatis
– Smörstekta primörer
– Honung- och timjansås eller balsamicoreduktion


från 250:-/ person

3. Vegetarisk Wellington (fylld med svampduxelle & rotfrukter)
– Rostad potatis
– Ugnsbakad morot & savoykål
– Rödvinssås eller portvinssky


från 250:-/ person
KYCKLINGBRÖST / MAJSKYCKLING
1. Majskyckling med dragon– & vitvinssås
– Pommes fondant
– Grillad sparris & morot
– Krämig dragonvinägersås

från 220:-/ person

2. Fylld kycklingbröst (t.ex. med parmesan & spenat)
– Potatispuré med rotselleri
– Vaxbönor
– Gräddig kantarellsås

från 220:-/ person


3. Grillad majskycklingfilé
– Rostad potatis med örter
– Haricots verts
– Citronsås eller dijonsenapssås


från 220:-/ person